Hozzávalók:
- 15 dkg szalonnabőrke,
- 40 dkg körte,
- 10 dkg mazsola,
- 1 evőkanál liszt,
- 2 dl tejszín,
- cukor,
- só.
A jól megmosott szalonnabőrt fél liter vízben, fedő alatt, kis lángon 1 óráig főzzük, majd kivesszük. A levét vízzel 1 liternyire felengedjük, és a jól megmosott mazsolát belerakjuk. 10 percig csak áztatjuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, vékonyra szeletelt körtét, és a körte keménységétől függően, 5-10 percig főzzük. Ha a szalonnabőrke nem volt elég sós, a levest megsózzuk, egy kissé megcukrozzuk, de azért ne legyen édes. Végül simára keverjük a lisztet a tejszínnel, és besűrítjük vele a levest. Beforraljuk és melegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése