2010. október 11., hétfő

Norvég körteleves

Hozzávalók:
  • 15 dkg szalonnabőrke,
  • 40 dkg körte,
  • 10 dkg mazsola,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 2 dl tejszín,
  • cukor,
  • só.
A jól megmosott szalonnabőrt fél liter vízben, fedő alatt, kis lángon 1 óráig főzzük, majd kivesszük. A levét vízzel 1 liternyire felengedjük, és a jól megmosott mazsolát belerakjuk. 10 percig csak áztatjuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, vékonyra szeletelt körtét, és a körte keménységétől függően, 5-10 percig főzzük. Ha a szalonnabőrke nem volt elég sós, a levest megsózzuk, egy kissé megcukrozzuk, de azért ne legyen édes. Végül simára keverjük a lisztet a tejszínnel, és besűrítjük vele a levest. Beforraljuk és melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése