- 50 dkg konzerv zöldbab,
- 2 evőkanál paradicsompüré,
- 1 kávéskanál cukor,
- 1-2 gerezd fokhagyyma,
- 2 dl tejföl,
- só,
- őrölt bors,
- diónyi vaj,
- 1 kis csokor petrezselyemzöld,
- 5 dkg reszelt füstölt sajt.
A zöldbabot kivajazott tűzálló tálba terítjük, és enyhén sózzuk. A paradicsompürét simára keverjük 1,5 dl konzervlével, csipetnyi borssal, a cukorral meg a finomra zúzott fokhagymával ízesítjük, és jól összekeverve beforraljuk. A zöldbabra öntjük, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon 8-10 percig sütjük. A tetejét megtejfölözzük, a reszelt sajttal, meg a vágott petrezselyemmel meghintjük. A maradék vajat rámorzsoljuk, és sajt olvadásáig tovább sütjük. Azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése