2010. október 20., szerda

Paradicsomos zöldbab

Hozzávalók:
  • 50 dkg konzerv zöldbab,
  • 2 evőkanál paradicsompüré,
  • 1 kávéskanál cukor,
  • 1-2 gerezd fokhagyyma,
  • 2 dl tejföl,
  • só,
  • őrölt bors,
  • diónyi vaj,
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld,
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt.
A zöldbabot kivajazott tűzálló tálba terítjük, és enyhén sózzuk. A paradicsompürét simára keverjük 1,5 dl konzervlével, csipetnyi borssal, a cukorral meg a finomra zúzott fokhagymával ízesítjük, és jól összekeverve beforraljuk. A zöldbabra öntjük, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon 8-10 percig sütjük. A tetejét megtejfölözzük, a reszelt sajttal, meg a vágott petrezselyemmel meghintjük. A maradék vajat rámorzsoljuk, és sajt olvadásáig tovább sütjük. Azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése