2010. október 19., kedd

Cukkinis tökchutney

Hozzávalók 1 adaghoz:
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 80 dkg sütőtök,
  • 2 nagy alam,
  • 20 dkg cukkini,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 1 citrom,
  • 1 fahéjrúd,
  • 2,5 dl rum,
  • 20 dkg befőzőcukor.
A hagymát megtisztítjuk, félbe-, majd csíkokra vágjuk. A tököt meghámozzuk, kimagozzuk, a húsát kockákra vágjuk. Az almát megtisztítjuk, negyedeljük, a magházat eltávolítjuk, és szintén kockákra vágjuk. A cukkinit meghámozzuk, és apróra vágjuk. Az alaposan megmosott citrom sárga héját lereszeljük, a levét kicsavarjuk.
A hagymát, a tököt, a cukkinit meg az almát olajon megpároljuk, hozzáöntjük a rumot, beletesszük a fahéjat, a citrom levét és héját, végül belekeverjük a cukrot is. 12-15 percig állandóan kevergetve megfőzzük. Még forrón üvegekbe töltjük, és azonnal lezárjuk. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Ez a mennyiség 5db, 3,5 dl-es üveghez elég. Roston sütött ételek mellé kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése