2009. május 5., kedd

Almás-répás töltött csirke

Hozzávalók:
  • Egy 1 kg-os egész csirke,
  • 10 dkg sárgarépa,
  • 20 dkg tisztított alma,
  • 1 zsemle,
  • 2 tojás,
  • 4 evőkanál olaj,
  • só,
  • késhegynyi reszelt szerecsendió,
  • 1 kis csokor petrezselyem.
A megtisztított csirke hasüregét besózzuk, majd a bőrt a húsról óvatosan felemeljük. A zsemlét hideg vízben megáztatjuk, kicsavarjuk, és összemorzsoljuk. Összedolgozzuk a tojásokkal, a megtisztított, durvára reszelt és kinyomkodott almával meg a finomra reszelt sárgarépával. Sóval, szerecsendióval meg finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük, és a csirke bőre alá töltjük. A szárny meg a comb csontjait összekötjük, a csirkét kívülről is besózzuk, és egy olajjal kikent tűzálló tálba fektetjük. A maradék – felforrósított – olajjal lelocsoljuk, és előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütjük. Közben a saját levével gyakran meglocsoljuk. Sütés után pihentetjük, feldaraboljuk, és vajas petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése