- Egy 1 kg-os egész csirke,
- 10 dkg sárgarépa,
- 20 dkg tisztított alma,
- 1 zsemle,
- 2 tojás,
- 4 evőkanál olaj,
- só,
- késhegynyi reszelt szerecsendió,
- 1 kis csokor petrezselyem.
A megtisztított csirke hasüregét besózzuk, majd a bőrt a húsról óvatosan felemeljük. A zsemlét hideg vízben megáztatjuk, kicsavarjuk, és összemorzsoljuk. Összedolgozzuk a tojásokkal, a megtisztított, durvára reszelt és kinyomkodott almával meg a finomra reszelt sárgarépával. Sóval, szerecsendióval meg finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük, és a csirke bőre alá töltjük. A szárny meg a comb csontjait összekötjük, a csirkét kívülről is besózzuk, és egy olajjal kikent tűzálló tálba fektetjük. A maradék – felforrósított – olajjal lelocsoljuk, és előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütjük. Közben a saját levével gyakran meglocsoljuk. Sütés után pihentetjük, feldaraboljuk, és vajas petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése