- Egy egész csirke (kb. 1,5 kg),
- 2 kisebb alma,
- 4 dkg aszalt szilva
- 4 dkg hámozott mandula,
- 2 újhagyma,
- 3 dkg mazsola,
- a csirke belsősége (szív, zúza és máj),
- só,
- őrölt bors,
- rozmaring,
- 1 citrom leve,
- 1-2 evőkanál zsemlemorzsa,
- 1 tojássárgája,
- olaj.
A megtisztított almát négyfelé vágjuk, kimagozzuk, és vékonyra szeljük. Az újhagymát finomra, az aszalt szilvát, a mazsolát és a mandulát apróra vágjuk. A csirke belsőségeit igen apróra vágjuk, majd mindezt összekeverjük a tojássárgájával, citromlével és zsemlemorzsával. Sóval ízesítjük, majd 15 percig állni hagyjuk.
A megtisztított és megmosott csirkét kívül-belül bedörzsöljük sóval, borssal és rozmaringgal. A hasüregébe tömködjük az előkészített tölteléket. A hasüreget fogvájóval lezárjuk, a szárnyakat a mellhez tűzzük, és a combokat összekötjük. Egy olajjal kikent tepsibe fektetjük a csirkét, és előmelegített sütőben, közepes lángon 40-60 percig ropogós, aranybarnára sütjük. Sütés közben gyakran megfordítjuk, és olajjal kenegetjük. Mikor megsült, 10 percig pihentetjük, majd feldaraboljuk és vajas burgonyával, párolt zöldséggel, valamint fejes salátával tálaljuk.
A megtisztított és megmosott csirkét kívül-belül bedörzsöljük sóval, borssal és rozmaringgal. A hasüregébe tömködjük az előkészített tölteléket. A hasüreget fogvájóval lezárjuk, a szárnyakat a mellhez tűzzük, és a combokat összekötjük. Egy olajjal kikent tepsibe fektetjük a csirkét, és előmelegített sütőben, közepes lángon 40-60 percig ropogós, aranybarnára sütjük. Sütés közben gyakran megfordítjuk, és olajjal kenegetjük. Mikor megsült, 10 percig pihentetjük, majd feldaraboljuk és vajas burgonyával, párolt zöldséggel, valamint fejes salátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése