- 1 kg filézett tengeri hal,
- 3 fej vöröshagyma,
- 5 db paradicsom,
- 1,5 dl száraz fehérbor,
- 1 dl olívaolaj,
- 1 kis csokor petrezselyemzöld,
- só,
- őrölt bors.
A kockára vágott vöröshagymát fél dl olaj, és fél dl víz keverékében megfőzzük. Hozzáadjuk a lehéjazott és kimagvalt, majd kockára vágott paradicsomot, meg az összevagdalt petrezselymet. Fedő alatt, kis lángon kb. fél óráig pároljuk.
Ekkor belerakjuk a halszeleteket, a borral és a maradék olajjal meglocsoljuk. Sóval, borssal ízesítjük, és közepes lángon még 35 percig pároljuk.
Olajbogyóval díszítve, párolt zöldségekkel, rizzsel tálaljuk.
Ekkor belerakjuk a halszeleteket, a borral és a maradék olajjal meglocsoljuk. Sóval, borssal ízesítjük, és közepes lángon még 35 percig pároljuk.
Olajbogyóval díszítve, párolt zöldségekkel, rizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése