2009. május 5., kedd

Musszaka

Hozzávalók:
  • 50 dkg darált bárányhús,
  • 2 dl paradicsomlé,15 dkg liszt,
  • 2 db padlizsán,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 10 dkg reszelt sajt,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 1 dl olaj,
  • őrölt bors,
  • csipetnyi reszelt szerecsendió,
  • só.
Az olaj felét felhevítjük, és megpároljuk benne az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a darált húst, sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük, és kevergetve kb. 15 percig párljuk. Hozzáadjuk a paradicsomlevet, csipetnyi szerecsendióval fűszerezzük, és 20 percig fedő alatt, kis lángon főzzük.
A padlizsánokat meghámozzuk, és kb 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Besózzuk, lisztben megforgatjuk, és a maradék felforrósított olajban mindkét oldalán megsütjük.
A hús egyik felét egy tűzálló tálba simítjuk, rárakjuk a sült padlizsánszeleteket, majd a maradék hússal beborítjuk. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, kb. fél óráig sütjük. Azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése