2009. május 5., kedd

Sertésdagadó babos káposztával

Hozzávalók:
  • 60 dkg sertésdagadó,
  • 5 dkg zsír,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 3 dkg paradicsompüré,
  • 20 dkg tarkabab,
  • 50 dkg savanyított káposzta,
  • 2 dl tejföl, 2 babérlevél,
  • só,
  • 1 teáskanál pirospaprika.
A sertésdagadót féltenyérnyi darabokra vágjuk. megfelelő méretű lábas aljára fektetjük, megsózzuk és olvasztott zsírral meglocsoljuk. Rárakjuk a karikára vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, a paradicsompürét, a babért, és megszórjuk pirospaprikával. Ráöntjük az előzőnap beáztatott tarkababot, majd annyi vizet öntünk rá, hogy a víz a babot ellepje. Lefedjük, és sütőben félig puhára pároljuk. Ügyeljünk arra, hogy az elpárolgott levet mindig pótoljuk.
Ekkor rárakjuk az átmosott savanyú káposztát, belekeverjük a tejfölt, majd a sütőbe visszatolva teljesen készre pároljuk. Ha szükséges, utána ízesítünk, majd tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése