- 60 dkg sertésdagadó,
- 5 dkg zsír,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 3 dkg paradicsompüré,
- 20 dkg tarkabab,
- 50 dkg savanyított káposzta,
- 2 dl tejföl, 2 babérlevél,
- só,
- 1 teáskanál pirospaprika.
A sertésdagadót féltenyérnyi darabokra vágjuk. megfelelő méretű lábas aljára fektetjük, megsózzuk és olvasztott zsírral meglocsoljuk. Rárakjuk a karikára vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, a paradicsompürét, a babért, és megszórjuk pirospaprikával. Ráöntjük az előzőnap beáztatott tarkababot, majd annyi vizet öntünk rá, hogy a víz a babot ellepje. Lefedjük, és sütőben félig puhára pároljuk. Ügyeljünk arra, hogy az elpárolgott levet mindig pótoljuk.
Ekkor rárakjuk az átmosott savanyú káposztát, belekeverjük a tejfölt, majd a sütőbe visszatolva teljesen készre pároljuk. Ha szükséges, utána ízesítünk, majd tálaljuk.
Ekkor rárakjuk az átmosott savanyú káposztát, belekeverjük a tejfölt, majd a sütőbe visszatolva teljesen készre pároljuk. Ha szükséges, utána ízesítünk, majd tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése