2009. május 11., hétfő

Fenséges csirkecomb

Hozzávalók:
  • 4 db csirkecomb,
  • só,
  • őrölt fehér bors,
  • 5 dkg vaj,
  • 1,5 dl tejszín,
  • 1 nagy alma,
  • 3 dkg dióbél.
A combokat lebőrözzük és kicsontozzuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés vajon majdnem teljesen puhára sütjük.
Közben a tejszínt felverjük, és a megtisztított, majd lereszelt almával, meg a nem túl durvára vágott dióval óvatosan összekeverjük. A combokat egy kivajazott tűzálló tálba fektetjük, és az ízesített habbal bevonjuk. Előmelegített sütőben, fedő alatt teljesen készre sütjük.
Vegyes zöldkörettel és gyümölcsbefőttel azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése