2009. május 11., hétfő

Holland csirke

Hozzávalók:
  • 1 egész csirke,
  • só,
  • őrölt bors,
  • liszt,
  • olaj,
  • 50 dkg tisztított zsenge zöldbab,
  • 1 citrom,
  • fokhagymasó,
  • 50 dkg apró szemű újburgonya,
  • 3 dkg vaj,
  • 1 csokor petrezselyem.
A csirkét nyolc darabba vágjuk, sóval bedörzsöljük, és borssal ízesített lisztben megforgatjuk. Forró olajban hirtelen megpirítjuk, majd lecsepegtetve egy kivajazott tűzálló tálba egymás mellé lerakjuk. A zöldbabot meglocsoljuk a citrom levével, fokhagymasóval ízesítjük, és a csirke köré terítjük. Az egészet befedjük a megtisztított és félbevágott burgonyával. Enyhén sózzuk, a maradék vajat a tetejére dobjuk, és fedő alatt, forró sütőben puhára pároljuk. Végül a fedőt levesszük róla, a felesleges levet elpárologtatjuk alóla, de nem pirítjuk meg.
Tálalás előtt hintjük meg a finomra vágott petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése