- 8 szelet bárányszűz,
- 1 kis csokor kakukkfű,
- 5 gerezd fokhagyma,
- 1 dl olaj,
- 1 citrom,
- só,
- őrölt bors.
A kakukkfű levélkéit letépkedjük, de nem vágjuk össze. A fokhagymát finomra vágjuk. E két anyagot az olajjal alaposan összekeverjük. A hússzeleteket mindkét oldalukon megborsozzuk, és az olajkeverék felével megkenve hidegen tartjuk felhasználásig, de legalább 1 óra hosszat.
Az alaposan megmosott és leszárított citrom héját lereszeljük, és a maradék fűszeres olajhoz keverjük. Pihentetés után megsózzuk a szeleteket, és hevített roston 2-3 percig sütjük mindkét oldalon. A húsoknak rózsaszínűnek kell maradniuk.
A megsült húsokat a fűszeres-citromos olajjal megkenjük, és azonnal tálaljuk. Párolt zöldséget, héjában megsütött burgonyát kínálhatunk mellé.
Az alaposan megmosott és leszárított citrom héját lereszeljük, és a maradék fűszeres olajhoz keverjük. Pihentetés után megsózzuk a szeleteket, és hevített roston 2-3 percig sütjük mindkét oldalon. A húsoknak rózsaszínűnek kell maradniuk.
A megsült húsokat a fűszeres-citromos olajjal megkenjük, és azonnal tálaljuk. Párolt zöldséget, héjában megsütött burgonyát kínálhatunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése