- 1 liter tej,
- 15 dkg cukor,
- fahéj,
- szegfűszeg,
- 2 tojásfehérje,
- 50 dkg tisztított eper,
- 2 dl vörösbor.
A tejet 10 dkg cukorral, egy darabka fahéjjal meg néhány szem szegfűszeggel felforraljuk. Közben a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és a forrásban lévő levesbe nagy galuskákat szaggatunk belőle. Mindkét oldalukon 1-1 percig főzzük, majd szűrőkanállal egy szitára szedjük, és alaposan lecsepegtetjük. A tejet lehűtjük, a szita alatt összegyűlt tejet is hozzáöntjük, és kb. 40 dkg eperrel turmixoljuk. A borral felkeverjük, és tálalásig jégbe hűtjük.
Behűtött csészékben, a habgaluskákkal meg a maradék eperrel koronázva tálaljuk.
Behűtött csészékben, a habgaluskákkal meg a maradék eperrel koronázva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése