- 1 kg közepes szemű burgonya,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 1 kiskanál pirospaprika,
- 50 dkg lecsó,
- 25 dkg parasztkolbász,
- 1 nagy doboz, 375 g-os tejföl,
- 15 dkg bacon szalonna,
- olaj,
- őrölt bors,
- só,
A burgonyát alaposan megmossuk, sós vízben héjastól megfőzzük, majd megtisztítjuk és karikára vágjuk.
Közben a vékony szeletekre vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, meghintjük a pirospaprikával, majd beleöntjük a lecsót. Sóval, borssal ízesítjük. Fedő alatt, félig megpároljuk, majd belekeverjük a tejfölt is, és még 10 percig lassan pároljuk.
A kolbász héját lehúzzuk, karikára vágjuk és kevés olajon kicsit átpirítjuk.
A karikára vágott burgonya felét egy kiolajozott tepsi aljára terítjük. Rárakjuk a kolbászt, bevonjuk a tejfölös lecsó felével, majd beborítjuk a maradék burgonyával. A tetejére rakjuk a lecsó másik felét. A vékony szeletekre vágott szalonnát rárakjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Pár perc pihentetés után tálaljuk. Tejfölt kínálhatunk mellé.
Közben a vékony szeletekre vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, meghintjük a pirospaprikával, majd beleöntjük a lecsót. Sóval, borssal ízesítjük. Fedő alatt, félig megpároljuk, majd belekeverjük a tejfölt is, és még 10 percig lassan pároljuk.
A kolbász héját lehúzzuk, karikára vágjuk és kevés olajon kicsit átpirítjuk.
A karikára vágott burgonya felét egy kiolajozott tepsi aljára terítjük. Rárakjuk a kolbászt, bevonjuk a tejfölös lecsó felével, majd beborítjuk a maradék burgonyával. A tetejére rakjuk a lecsó másik felét. A vékony szeletekre vágott szalonnát rárakjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Pár perc pihentetés után tálaljuk. Tejfölt kínálhatunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése