2009. május 4., hétfő

Egzotikus gyümölcssaláta

Hozzávalók:
  • 2 db papaya,
  • 3 db mangó,
  • 4 db banán,
  • 4 db kiwi,
  • 50 dkg narancs,
  • 10 dkg lichi,
  • 1 db citrom,
  • 10 dkg zöld napraforgómag,
  • 1 db ananász,
  • citromfű,
  • porcukor;
  • a tálaláshoz 2 dl tejszín, és pirított mandula.
A gyümölcsöket alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, és megtisztítjuk, majd tetszés szerinti nagyobb darabokra vágjuk. Megöntözzük a citrom leszűrt levével, meghintjük porcukorral, és lazán átkeverjük. Felhasználásig, de legalább másfél órán át hűtőben tartjuk.
Előhűtött gyümölcskelyhekbe tálaljuk, tejszínhabban és pirított mandulával díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése