- 4 közepes csirkemell,
- só,
- reszelt szerecsendió,
- őrölt gyömbér,
- 1 nagy, magvaváló őszibarack,
- pár csepp citromlé;
- a bundázáshoz liszt, tojás és zsemlemorzsa;
- a sütéshez bőven olaj.
A melleket lebőrözzük és kicsontozzuk. (A csontból és a bőrből levest, vagy alaplevet készíthetünk). A nyolc húsdarabot kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, majd csipetnyi gyömbérrel meg szerecsendióval bedörzsöljük, és 15 percig állni hagyjuk. A barackot meghámozzuk, kimagvaljuk, nyolc darabba vágjuk, majd a citromlével meglocsoljuk. Minden hússzeletre rakunk belőle egyet, a húst rágöngyöljük, és fogvájóval összetűzzük. Lisztbe, felvert tojásba végül zsemlemorzsába forgatjuk, azaz bécsi módon bundázzuk, és bő, forró olajban körös-körül szép pirosra sütjük. Az olajat leitatjuk róla, majd párolt zöldséggel, burgonyapürével, valamint gyümölcsbefőttel azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése