- 1 egész csirke,
- 10 dkg húsos füstölt szalonna,
- 2 fej vöröshagyma,
- 2-2 dl tejföl és száraz fehérbor,
- szárnyas grillfűszer keverék,
- pirospaprika,
- őrölt fehér bors,
- zsemlemorzsa,
- 4 dkg vaj.
A csirkét kettévágjuk, vékony szalonnacsíkokkal megtűzdeljük, majd grillfűszerrel elkevert pirospaprikával bedörzsöljük. Egy tűzálló tálat kibélelünk a maradék vékony szeletekre vágott szalonnával, az aljára terítjük a vékony karikákra vágott vöröshagymát, majd a tűzdelt felükkel felfelé belefektetjük a két fél csirkét. A tejfölt a borral meg egy csipetnyi borssal simára keverjük, és leöntjük vele a húst. A tetejét meghintjük egy kevés zsemlemorzsával és rámorzsoljuk a vajat. A tálat lefedve előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőfokon majdnem puhára pároljuk. Ekkor a fedőt levesszük róla, rövid lére forraljuk, és egy kicsit meg is pirítjuk a tetejét. Vajban párolt zöldségekkel, valamint gyümölcsbefőttel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése