2009. május 5., kedd

Bajor csirke

Hozzávalók:
  • 1 egész csirke,
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 2-2 dl tejföl és száraz fehérbor,
  • szárnyas grillfűszer keverék,
  • pirospaprika,
  • őrölt fehér bors,
  • zsemlemorzsa,
  • 4 dkg vaj.
A csirkét kettévágjuk, vékony szalonnacsíkokkal megtűzdeljük, majd grillfűszerrel elkevert pirospaprikával bedörzsöljük. Egy tűzálló tálat kibélelünk a maradék vékony szeletekre vágott szalonnával, az aljára terítjük a vékony karikákra vágott vöröshagymát, majd a tűzdelt felükkel felfelé belefektetjük a két fél csirkét. A tejfölt a borral meg egy csipetnyi borssal simára keverjük, és leöntjük vele a húst. A tetejét meghintjük egy kevés zsemlemorzsával és rámorzsoljuk a vajat. A tálat lefedve előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőfokon majdnem puhára pároljuk. Ekkor a fedőt levesszük róla, rövid lére forraljuk, és egy kicsit meg is pirítjuk a tetejét. Vajban párolt zöldségekkel, valamint gyümölcsbefőttel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése