- 1 egész csirke,
- 30 dkg fehérbab,
- 4-5 sárgarépa,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 1 fej vöröshagyma,
- só,
- frissen őrölt bors,
- csipetnyi kakukkfű,
- 2-3 szegfűszeg,
- 1 babérlevél,
- 10 dkg füstölt szalonna,
- 5 dkg vaj.
A babot fél napig hideg vízben áztatjuk, majd leöblítjük, és a karikára vágott sárgarépával együtt, hideg vízben feltesszük főni. Fokhagymával, sóval, borssal, kakukkfűvel, babérral, és a szegfűszeggel megtűzdelt vöröshagymával ízesítve puhára főzzük.
Közben a felszeletelt, és bevagdosott szalonnát kipirítjuk. A pörcöt kiszedjük, és a vajat a zsírjához téve felolvasztjuk. A csirkét nyolc darabba vágjuk, és a kétféle zsiradékon körös-körül átsütjük. Kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk.
A megfőtt babból kidobjuk a babért, a vörös- és fokhagymát, majd leszűrjük, és összekeverjük a csirkével. A szalonnapörcöt a tetejére rakva tálaljuk.
Közben a felszeletelt, és bevagdosott szalonnát kipirítjuk. A pörcöt kiszedjük, és a vajat a zsírjához téve felolvasztjuk. A csirkét nyolc darabba vágjuk, és a kétféle zsiradékon körös-körül átsütjük. Kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk.
A megfőtt babból kidobjuk a babért, a vörös- és fokhagymát, majd leszűrjük, és összekeverjük a csirkével. A szalonnapörcöt a tetejére rakva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése