2009. május 11., hétfő

Csirkés csupor

Hozzávalók:
  • 1 egész csirke,
  • 30 dkg fehérbab,
  • 4-5 sárgarépa,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • só,
  • frissen őrölt bors,
  • csipetnyi kakukkfű,
  • 2-3 szegfűszeg,
  • 1 babérlevél,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 5 dkg vaj.
A babot fél napig hideg vízben áztatjuk, majd leöblítjük, és a karikára vágott sárgarépával együtt, hideg vízben feltesszük főni. Fokhagymával, sóval, borssal, kakukkfűvel, babérral, és a szegfűszeggel megtűzdelt vöröshagymával ízesítve puhára főzzük.
Közben a felszeletelt, és bevagdosott szalonnát kipirítjuk. A pörcöt kiszedjük, és a vajat a zsírjához téve felolvasztjuk. A csirkét nyolc darabba vágjuk, és a kétféle zsiradékon körös-körül átsütjük. Kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk.
A megfőtt babból kidobjuk a babért, a vörös- és fokhagymát, majd leszűrjük, és összekeverjük a csirkével. A szalonnapörcöt a tetejére rakva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése