2010. június 27., vasárnap

Baracksaláta

Hozzávalók:
  • 1 kg sárgabarack,
  • 5 dkg mandula,
  • 20 dkg porcukor,
  • 5 cl rum,
  • fél citrom leve,
  • 2 dl tejszín.
A barackokat alaposan megmossuk, tésztaszedőbe rakjuk, és egy pillanatra forrásban lévő vízbe mártjuk. A héját lehúzzuk, kimagvaljuk, és nagy kockákra vágjuk. Megöntözzük a citromlével és a rummal, majd meghintjük 15 dkg porcukorral.
Forró vízben áztatva lehéjazzuk a mandulát is, és a salátába keverjük. Alaposan átforgatjuk, egy üvegtálba töltjük, és folpackal lezárva, pár órára hűtőbe rakjuk.
Tálalás előtt bevonjuk a maradék cukorral édesített tejszínből vert kemény habbal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése