2010. június 10., csütörtök

Pirított zöldség metélt tésztvál

Hozzávalók:
  • 40 dkg metélt tészta,
  • 2 cukkini (az egyik legyen sárga),
  • 1-1 piros és zöld húsú paprika,
  • 1 szárzeller,
  • 1 friss pepperóni,
  • 1 szál újhagyma,
  • 10 dkg zöldbaba,
  • fél karalábé,
  • négány szem lóbab és zöld olajbogyó,
  • olívaolaj,
  • só,
  • őrölt bors.
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és egyforma darabokra vágjuk. A tésztát bó sós vízben fogkeményre főzzük, majd hieg vízzel leöbjítjük, lecsepegtetjük, és melegen tartjuk.
Egy wokban olajat forrósítunk, majd a zöldségeket abban a sorrendben, ahogy puhulnak (tehát a lassabban puhulókat először), lepirítjuk. A végén adjuk hozzá az olajbogyót, és sóval, borssal ízesítjük.
A tésztát előmelegített tányérakra rajuk, és rászórjuk a pirított zöldséget. Azonnal tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése