- 40 dkg metélt tészta,
- 2 cukkini (az egyik legyen sárga),
- 1-1 piros és zöld húsú paprika,
- 1 szárzeller,
- 1 friss pepperóni,
- 1 szál újhagyma,
- 10 dkg zöldbaba,
- fél karalábé,
- négány szem lóbab és zöld olajbogyó,
- olívaolaj,
- só,
- őrölt bors.
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és egyforma darabokra vágjuk. A tésztát bó sós vízben fogkeményre főzzük, majd hieg vízzel leöbjítjük, lecsepegtetjük, és melegen tartjuk.
Egy wokban olajat forrósítunk, majd a zöldségeket abban a sorrendben, ahogy puhulnak (tehát a lassabban puhulókat először), lepirítjuk. A végén adjuk hozzá az olajbogyót, és sóval, borssal ízesítjük.
A tésztát előmelegített tányérakra rajuk, és rászórjuk a pirított zöldséget. Azonnal tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése