2010. június 10., csütörtök

Málnás csokoládékrém

Hozzávalók:
  • 30 dkg málna,
  • 13 dkg jó minőségű étcsokoládé,
  • 8 dkg porcukor,
  • 2 cl Maraschino,
  • 25 g vaníliapuding-por,
  • 2,5 dl tej,
  • 4dl tejszín,
  • 1 csomag vaníliás cukor;
  • babapiskóta, csokoládéreszelék és málnaszemek a díszítéshez.
A málnát megtisztítjuk, megmossuk és alaposan lecsepegtetjük. A tejből a pudingporral előírás szerint pudingot készítünk, hagyjuk kihűlni, majd szitán áttörjük. Az apróra tördelt csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd simára keverjük a pudinggal és a vaníliás cukorral. Óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt is.
A málnát előhűtött desszertes poharakba rakjuk, megszórjuk porcukorral, meglocsoljuk a Maraschinóval, végül elosztjuk rajt a csokoládékrémet.
A tetejét málnaszemekkel, babapiskótával és csokireszelékkel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése