- 30 dkg málna,
- 13 dkg jó minőségű étcsokoládé,
- 8 dkg porcukor,
- 2 cl Maraschino,
- 25 g vaníliapuding-por,
- 2,5 dl tej,
- 4dl tejszín,
- 1 csomag vaníliás cukor;
- babapiskóta, csokoládéreszelék és málnaszemek a díszítéshez.
A málnát megtisztítjuk, megmossuk és alaposan lecsepegtetjük. A tejből a pudingporral előírás szerint pudingot készítünk, hagyjuk kihűlni, majd szitán áttörjük. Az apróra tördelt csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd simára keverjük a pudinggal és a vaníliás cukorral. Óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt is.
A málnát előhűtött desszertes poharakba rakjuk, megszórjuk porcukorral, meglocsoljuk a Maraschinóval, végül elosztjuk rajt a csokoládékrémet.
A tetejét málnaszemekkel, babapiskótával és csokireszelékkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése