- 25 dkg széles metélt,
- 15-15 dkg gouda-, parmezán- és kecskesajt,
- 1,5 dl tejszín,
- késhegynyi reszelt szerecsendió,
- frissen őrölt bors,
- só,
- 10 dkg vaj.
A sajtokat finomra lereszeljük. A tésztát sós vízben fogkeményre főzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük. A tejszínből kemény habot verünk.
A vajat egy serpenyőben megforrósítjuk, beleforgatjuk a tésztát, hozzáadjuk a háromféle sajtot, és alaposan összekeverjük. A tejszínhabot kanalanként hozzáadjuk és ezzel is összekeverjük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, még egyszer átkeverjük, és előmelegített tányérakon azonnal, forrón tálaljuk.
Köretként is adhatjuk, roston sütött fehér húsú szárnyasok mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése