2010. június 12., szombat

Roston sült csirkemell

Hozzávalók:
  • 4 db csirkemell,
  • 1-1 sárga és zöld cukkini,
  • só,
  • frissen őrölt bors,
  • késhegynyi currypor,
  • 4 evőkanál ketchup,
  • olaj a sütéshez.
A csirkemellet kicsontozzuk, megmossuk, leszárítjuk és sóval, borssal bedörzsöljük. Egy bordázott grillserpenyőben kevés olajat hevítünk, a bőrös felével lefelé beletesszük a csirkemelleket és erős tűzön átsütjük. Ez után megfordítjuk, további 5 percig sütjük, keresztbe fordítjuk, és még 3-4 percig sütjük. Kivesszük a serpenyőből és melegen tartjuk.
A megmosott és kb. 1 cm vastag szeletekre vágott cukkinit szintén grillserpenyőben, mindkét oldalán megsütjük, sóval, borssal ízesítjük, majd előmelegített tányérakra rakjuk. A csirkemelleket egyszer félbe vágjuk, és a sült cukkinra rakjuk. A ketchupot a curryporral simára keverjük, és mintát rajzolunk vele a tányérra.
Azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése