2010. június 11., péntek

Zita pecsenyéje

Hozzávalók:
  • 8 szelet hosszúkaraj,
  • 40 dkg vágott zöldbab,
  • 4 közepes nagyságú uborka,
  • 2 dl tejföl,
  • 3 evőkanál olaj,
  • só,
  • őrölt fehér bors,
  • 1 kis csokor kapor.
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a felforrósított olajon mindkét felükön
átsütjük. A serpenyőből kivesszük, és melegen tartjuk.
A zöldbabot enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és a pecsenyelébe forgatjuk. A kis kockákra vágott uborkát egy kevés sós víz-
ben blansírozzuk, majd a levével együtt a zöldbabhoz öntjük. A húsokat belerakjuk, az egészet
átforrósítjuk, és a tejföllel meglocsolva, vágott kaporral meghintve tálaljuk.
Galuskát kínálunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése