Hozzávalók:
- 8 szelet hosszúkaraj,
- 40 dkg vágott zöldbab,
- 4 közepes nagyságú uborka,
- 2 dl tejföl,
- 3 evőkanál olaj,
- só,
- őrölt fehér bors,
- 1 kis csokor kapor.
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a felforrósított olajon mindkét felükön
átsütjük. A serpenyőből kivesszük, és melegen tartjuk.
A zöldbabot enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és a pecsenyelébe forgatjuk. A kis kockákra vágott uborkát egy kevés sós víz-
ben blansírozzuk, majd a levével együtt a zöldbabhoz öntjük. A húsokat belerakjuk, az egészet
átforrósítjuk, és a tejföllel meglocsolva, vágott kaporral meghintve tálaljuk.
Galuskát kínálunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése