- 20 dkg méz,
- 20 dkg vaj,
- 2 tojás,
- kb. 1 dl író,
- 15 dkg liszt,
- 10 dkg búzadara,
- 25 dkg zabpehely,
- 10 dkg darált mandula,
- csipetnyi só,
- késhegynyi őrölt fahéj;
- zsiradék a sütéshez.
A mézet a vajjal meg a tojásokkal habosra keverjük. Az összes többi hozzávalót belerakjuk, és alaposan összekeverjük. A masszából egy kanállal kis puszedliket szaggatunk egy kizsírozott tepsire. A 180 C°-ra előmelegített sütőbe toljuk a tepsit, és kb. 12 perc alatt megsütjük. A puszedliket még melegen leválasztjuk a tepsiről és tálcára rakva hagyjuk kihűlni.
Jól záró fémdobozban 1 hónapig is eltartható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése