2010. június 16., szerda

Mandulás zabpehely-puszedli

Hozzávalók kb. 60 darabhoz:
  • 20 dkg méz,
  • 20 dkg vaj,
  • 2 tojás,
  • kb. 1 dl író,
  • 15 dkg liszt,
  • 10 dkg búzadara,
  • 25 dkg zabpehely,
  • 10 dkg darált mandula,
  • csipetnyi só,
  • késhegynyi őrölt fahéj;
  • zsiradék a sütéshez.
A mézet a vajjal meg a tojásokkal habosra keverjük. Az összes többi hozzávalót belerakjuk, és alaposan összekeverjük. A masszából egy kanállal kis puszedliket szaggatunk egy kizsírozott tepsire. A 180 C°-ra előmelegített sütőbe toljuk a tepsit, és kb. 12 perc alatt megsütjük. A puszedliket még melegen leválasztjuk a tepsiről és tálcára rakva hagyjuk kihűlni.
Jól záró fémdobozban 1 hónapig is eltartható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése