2010. június 3., csütörtök

Fűszeres sütemény

Hozzávalók:
  • 37 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt,
  • 13 dkg méz,
  • 1 tojás, 1 tojássárgája,
  • egy kevés reszelt citromhéj,
  • fél-fél teáskanál őrölt szegfűszeg, fahéj és szegfűbors,
  • kb 1 dl tej,
  • fél teáskanál sütőpor,
  • 5 cl tejszín;
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez;
  • porcukor a tetejére.
A tojást, a tojássárgáját, a mézet meg a citromhéjat egy tálba rakjuk és habosra keverjük. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral majd állandó keverés mellett, a tejszínnel és tejjel felváltva, a tojásos keverékhez adjuk.
Egy őzgerincformát kivajazunk és meglisztezzük. A masszát a formába simítjuk, és a 180 C°-ra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve 10-15 percig pihentetjük, majd a formából kiborítva hagyjuk teljesen kihűlni. A tetejét meghintjük porcukorral, és kb másfél cm vastag szeletekre vágjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése