- 37 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt,
- 13 dkg méz,
- 1 tojás, 1 tojássárgája,
- egy kevés reszelt citromhéj,
- fél-fél teáskanál őrölt szegfűszeg, fahéj és szegfűbors,
- kb 1 dl tej,
- fél teáskanál sütőpor,
- 5 cl tejszín;
- vaj és liszt a forma kikenéséhez;
- porcukor a tetejére.
A tojást, a tojássárgáját, a mézet meg a citromhéjat egy tálba rakjuk és habosra keverjük. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral majd állandó keverés mellett, a tejszínnel és tejjel felváltva, a tojásos keverékhez adjuk.
Egy őzgerincformát kivajazunk és meglisztezzük. A masszát a formába simítjuk, és a 180 C°-ra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve 10-15 percig pihentetjük, majd a formából kiborítva hagyjuk teljesen kihűlni. A tetejét meghintjük porcukorral, és kb másfél cm vastag szeletekre vágjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése