2010. június 7., hétfő

Stájer sörleves

Hozzávalók:
  • 5 dl világos sör,
  • 5 dkg kristálycukor vagy méz,
  • 2,5 dl tej,
  • 2,5 dl tejszín,
  • 6 tojás sárgája,
  • 5 dkg vaj,
  • 4 dkg liszt,
  • 1-1 csieptnyi só és fahéj;
  • betétnek pirított kenyér- vagy zsemlekocka.
A vajat felforrósítjuk, beleteszük a cukrot vagy a mézet, és enyhén karamelizáljuk. Belekeverjük a lisztet, fél percig kevergeve pirítjuk, majd felengedjük a tejjel. 10 percig kevergetve forraljuk, majd felöntjük a sörrel.A tejszínt a tojássrgákkal simára keverjük, és egy habverővel a nem forró levessel simára keverjük. Sóval, fahéjjal ízesítjük. Felforrósítjuk - de nem forraljuk meg -, hogy felhabosodjék.
Előmelegített tányérakba merve, pirított kenyérkockákkal, azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése