- 5 dl világos sör,
- 5 dkg kristálycukor vagy méz,
- 2,5 dl tej,
- 2,5 dl tejszín,
- 6 tojás sárgája,
- 5 dkg vaj,
- 4 dkg liszt,
- 1-1 csieptnyi só és fahéj;
- betétnek pirított kenyér- vagy zsemlekocka.
A vajat felforrósítjuk, beleteszük a cukrot vagy a mézet, és enyhén karamelizáljuk. Belekeverjük a lisztet, fél percig kevergeve pirítjuk, majd felengedjük a tejjel. 10 percig kevergetve forraljuk, majd felöntjük a sörrel.A tejszínt a tojássrgákkal simára keverjük, és egy habverővel a nem forró levessel simára keverjük. Sóval, fahéjjal ízesítjük. Felforrósítjuk - de nem forraljuk meg -, hogy felhabosodjék.
Előmelegített tányérakba merve, pirított kenyérkockákkal, azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése