2010. június 11., péntek

Eszterházi rostélyos

Hozzávalók:
  • 4 nagy szelet pácolt rostélyos,
  • 1 evőkanál zsír,
  • só,
  • frissen őrölt bors,
  • 1 babérlevél,
  • kiskanálnyi mustár,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 3-3 szál sárga- és fehérrépa,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 citrom,
  • cukor.
A húsokról a pácot lekaprgatjuk, és enyhén megsózzuk. A felforrósított zsíron mindkét oldalán elősütjük, a zsírból kiszedjük, majd félretesszük. A visszamaradt zsíron megpirítjuk a finomra vágott hagymát, beleforgatjuk a megtisztított és kockákra vágott zöldséget. 1-2 percig kevergetve tovább pirítjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, majd visszarakjuk bele a húst. Kevés vizet öntünk alá, beledobjuk a babért, és fedő alatt puhára pároljuk.
Mikor megpuhult, a húst kivesszük belőle, és melegen tartjuk. A mártást a zöldségekkel együtt áttörjük, mustárral ízesítjük, és tejfölös habarással besűrítjük. Ha túl sűrű lenne, egy kevés vízzel hígítjuk. Átforraljuk, citromlével és cukorral kellemesen pikánsra ízesítjük, majd a tálra rakott rostélyosokra öntjük. Zsemlegombóccal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése