- 20 dkg friss vöröstonhal-filé,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 1 lime,
- 3 evőkanál olíva olaj,
- 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld,
- 1 evőkanál szójaszósz,
- só, frissen őrölt bors;
- saláta levelek és paradicsom a tálaláshoz.
A halfilét apró darabokra vágju és egy tálba rakjuk. A lime-ot alaposan megmossuk, és az egyik felének héját lereszeljük, a másik felének a levét kicsvarjuk, leszűrjük.
A finomra vágott hagymát, a citromhéjat- és levet, a petrezselymet, a szójaszószt meg az olívaolajat alaposan összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, majd a halhoz adjuk. Jól összekeverjük, és hűtőben, légmentesen lezárva, legalább 2 órán át érleljük.
Zöld salátalevelekre evőkanállal galuskákat szaggatunk belőle, paradicsomszeletekkel díszítjük, és hideg előételként tálaljuk. Adhatjuk egyéb - hideg - halételek mellé is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése