2010. június 3., csütörtök

Tontatár

Hozzávalók:
  • 20 dkg friss vöröstonhal-filé,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 1 lime,
  • 3 evőkanál olíva olaj,
  • 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld,
  • 1 evőkanál szójaszósz,
  • só, frissen őrölt bors;
  • saláta levelek és paradicsom a tálaláshoz.
A halfilét apró darabokra vágju és egy tálba rakjuk. A lime-ot alaposan megmossuk, és az egyik felének héját lereszeljük, a másik felének a levét kicsvarjuk, leszűrjük.
A finomra vágott hagymát, a citromhéjat- és levet, a petrezselymet, a szójaszószt meg az olívaolajat alaposan összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, majd a halhoz adjuk. Jól összekeverjük, és hűtőben, légmentesen lezárva, legalább 2 órán át érleljük.
Zöld salátalevelekre evőkanállal galuskákat szaggatunk belőle, paradicsomszeletekkel díszítjük, és hideg előételként tálaljuk. Adhatjuk egyéb - hideg - halételek mellé is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése