- 1 házinyúl csontja,
- 1 nyúl mája,
- 1 szál karotta,
- 1 babérlevél,
- 8-10 petrezselyemzöld szára,
- 1 szál újhagyma,
- 1 dl fehérbor,
- 10 dkg vaj,
- 1 dl tejszín,
- 1 evőkanál étkezési keményítő,
- csipetnyi őrölt fehérbors,
- 1-1 késhegynyi őrölt szegfűbors és koriander,
- só.
A nyúlcsontot apróra vágjuk és 1,5 liter hideg vízben feltesszük főni. Forrás után 30 percig, kis lángon, fedő alatt főzzük, közben a tetején képződött habot leszedjük. Ez után belerakjuk a megtisztított és apróra vágott zöldségeket, és befűszerezzük. Belerakjuk a májat is, és kis lángon, további 20 percig főzzük. Ekkor a májat kivesszük, a levest pár percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.
A vajt felforrósítjuk, belekeverjük a keményítőt. Meglocsoljuk a borral, felöntjük a levessel, simára keverjük és átforraljuk. Végül hozzákeverjük a tejszínt, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk és előmelegített tányérakba rakjuk. A májat vékony metéltre vágjuk, és betétként a levesbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése