2010. június 12., szombat

Részeges libacomb

Hozzávalók:
  • 4 libacomb,
  • 1 evőkanál olaj,
  • őrölt gyömbér,
  • só,
  • 1 evőkanál kókuszreszelék,
  • 2 dl félédes fehérbor,
  • 2 dl tejföl.
A combokat kettévágjuk, a bőrt bevagdossuk és a felforrósított olajon, a bőrős felükkel lefelé megpirítjuk. Ezután megfordítjuk, és a húsos felét fehéredésig sütjük. Csipetnyi gyömbérrel és sóval ízesítjük, majd a zsírjába keverjük a kókuszreszeléket. A borral felöntjük, és fedő alatt, kis lángon – időnként megkeverve és megforgatva – puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, mindig csak egy kevés borral pótoljuk.
Mikor megpuhult, a zsírjára sütjük, és megtejfölözve még pár percig pároljuk. Petrezselymes rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése