Hozzávalók:
- 4 libacomb,
- 1 evőkanál olaj,
- őrölt gyömbér,
- só,
- 1 evőkanál kókuszreszelék,
- 2 dl félédes fehérbor,
- 2 dl tejföl.
A combokat kettévágjuk, a bőrt bevagdossuk és a felforrósított olajon, a bőrős felükkel lefelé megpirítjuk. Ezután megfordítjuk, és a húsos felét fehéredésig sütjük. Csipetnyi gyömbérrel és sóval ízesítjük, majd a zsírjába keverjük a kókuszreszeléket. A borral felöntjük, és fedő alatt, kis lángon – időnként megkeverve és megforgatva – puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, mindig csak egy kevés borral pótoljuk.
Mikor megpuhult, a zsírjára sütjük, és megtejfölözve még pár percig pároljuk. Petrezselymes rizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése