- 2 banán,
- 3 tojás sárgája,
- 10 dkg cukor,
- 1 késhegynyi citromsav,
- 1-2 csapp vaníliaaroma.
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Az egyik banánt megtisztítjuk, és szitán átpasszírozzuk. Alaposan összekeverjük a citromsavval meg a vaníliaaromával, majd a felhabosított tojássárgájához adjuk. Egy jó lezárható edénybe rakjuk a banánkrémet, és 8 órára fagysztóba rakjuk.
A tálaláshoz mégy deszertespoharat behűtünk. A második banánt is megtisztítjuk, karikára vágjuk és elosztjuk a poharakban. A fagylaltból gombócokat formázunk (fagyis kanállal vagy egy kisebb merítőkanállal), ezeket a banánkarikák mellé rakjuk, majd azonnal tálaljuk.
Ostyarudakat kínálhatunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése