2009. május 11., hétfő

Rác burgonya

Hozzávalók:
  • 1 kg közepes szemű burgonya,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 1 kiskanál pirospaprika,
  • 50 dkg lecsó,
  • 25 dkg parasztkolbász,
  • 1 nagy doboz, 375 g-os tejföl,
  • 15 dkg bacon szalonna,
  • olaj,
  • őrölt bors,
  • só,
A burgonyát alaposan megmossuk, sós vízben héjastól megfőzzük, majd megtisztítjuk és karikára vágjuk.
Közben a vékony szeletekre vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, meghintjük a pirospaprikával, majd beleöntjük a lecsót. Sóval, borssal ízesítjük. Fedő alatt, félig megpároljuk, majd belekeverjük a tejfölt is, és még 10 percig lassan pároljuk.
A kolbász héját lehúzzuk, karikára vágjuk és kevés olajon kicsit átpirítjuk.
A karikára vágott burgonya felét egy kiolajozott tepsi aljára terítjük. Rárakjuk a kolbászt, bevonjuk a tejfölös lecsó felével, majd beborítjuk a maradék burgonyával. A tetejére rakjuk a lecsó másik felét. A vékony szeletekre vágott szalonnát rárakjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Pár perc pihentetés után tálaljuk. Tejfölt kínálhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése