2010. december 22., szerda

Töltött daragombóc

Hozzávalók:
  • 10 db közepes nagyságú burgonya,
  • 25 dkg búzadara,
  • 2 tojás,
  • 1-1 evőkanál vaj és porcukor,
  • 5 evőkanál szilvalekvár;
  • a tetejére 1 evőkanál fahéjas porcukor.
A burgonyát héjában, sóval ízesített vízben megfőzzük. Megtisztítjuk, áttörjük, és kicsit hűlni hagyjuk. Összedolgozzuk a darával, a tojásokkal, vajjal meg a porcukorral. Lisztezett deszkán félujjnyi vastagra kinyújtjuk, és négyzetekre vágjuk. Mindegyikre 1-1 mokkáskanál lekvárt rakunk, gombóccá formáljuk, és forrásban lévő enyhén sós vízben kifőzzük.
A vízből kiszedve alaposan lecsepegtetjük, és fahéjas porcukorral meghintve azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése