2013. november 16., szombat

Libakolbász

Hozzávalók:

  • 80 dkg kicsontozott libahús,
  • 20 dkg sertés apróhús,
  • 2 dkg pirospaprika,
  • 3 g törött bors,
  • 5 g őrölt cseresznyepaprika,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • só,
  • sertésbél;
  • a sütéshez egy kevés zsiradék.

A liba- és sertéshúst ledaráljuk. Hozzáadjuk a fűszereket, jól összedolgozzuk, majd hurkatöltő, vagy a húsdarálóra szerelhető kolbásztöltő segítségével vékony sertésbélbe töltjük. Az elkészült kolbászt legalább egy éjszakán át hűtőben érleljük, majd egy kevés zsiradékon, a saját zsírjával locsolgatva sütőtepsiben, vagy serpenyőben szép pirosra sütjük. Hagymás tört burgonyával és párolt káposztával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése